Blogi / Turvallinen puunkaato valmistellaan huolella – Puunkaato Kangasalalla, Tampereella ja Pirkanmaalla

  • Heikki
  • 0 Views
  • 0 Comment
  • No tags

Puunkaato on yksi huolellisimmin valmisteltavia työtehtäviä. Puutteet valmistelussa voivat kostautua pahalla tavalla. Ammattitaidolla tehty puunkaato on turvallinen ja hallittu.

Puunkaadossa tulee huomioida tila mihin puu kaadetaan pituus ja leveyssuunnassa. Huomiota pitää myös kiinnittää puun kaltevuuteen, rungon suoruuteen, haarautuneeseen runkoon sekä mahdolliseen toispuoleiseen oksapainoon. Nämä seikat ratkaisevat pystytäänkö puu kaatamaan suorakaatona vai tehdäänkö pystyynkaato eli pätkitään puu ylhäältä päin.

Jos valmistelussa oiotaan, voi käydä näinkin kurjasti:

Tree Cutting Fail

Kova maa ei vaurioidu niin helposti

Videon henkilö oli siinä fiksu, että hän lähti kaatamaan puuta talvella. Asiakkaani ovat usein yllättyneitä, kun keskustelemme ongelmapuista ja tuon esille mahdollisuuden puun kaatamiseen jäisen maan aikaan. Talvella pihamaa on kova, eikä se vaurioidu niin pahasti kaadossa ja lehdettömyys tekee kaatamisesta helpompaa.

Puun kunnolla on myös suuri merkitys kaatoa suunnitellessa. Mahdolliset lahoumat tekevät kaatamisesta riskialttiimpaa. Toisaalta lahoja puita ei kannata pitää pystyssä seuraavaa myrskyä odottelemassa, varsinkaan pihapiirissä.

pystyynkaato, puunkaato Kangasala

Puun pystyynkaadossa tarvitaan nosturia.

pystyynkaato Kangasala

Oksista karsittu puu ylhäältä kuvattuna.

Tarkkaa puuhaa!

Jos tarvitset konsultaatiota ongelmapuun kaatamisesta, niin olehan yhteydessä! Varsinkin puunkaato Kangasalalla ja Pirkanmaan lähikunnissa onnistuu hienosti! 🙂

puunkaato Kangasala, Tampere ja Pirkanmaa

Heikki

Metsuri Heikki palveluksessasi.

0 Kommenttia
Kirjoita kommentti, olethan ystävällinen :)

UA-105612721-1